www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Werkzaamheden op de hei

20 september 2024 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Als we heidevelden niet beheren groeien ze relatief snel dicht met pioniers als berken en dennen, en ontstaat er bos. Door de inzet van Shetlandpony’s blijft de heide open, maar soms moet er aanvullend nog wat werkzaamheden verricht worden zodat de heide voor nu en in de toekomst een grote variatie heeft in leeftijd en structuur.

lees meer

Ecotunnel onder de Kloosterweg: de werkzaamheden gaan van start

2 september 2024 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Binnenkort zullen de werkzaamheden voor het realiseren van de ecotunnel onder de Kloosterweg van start gaan. Door het aanleggen van deze ecotunnel kunnen straks kleine en grote dieren de weg veilig “oversteken” en gebruik maken van een enorm groot en robuust natuurgebied!

lees meer

Nieuwe inrichting voor ‘Inlaag Kats’

9 augustus 2024 Boswachter Ilse Maas in Aan Zee

In het kader van project Natuurherstel van de Provincie Zeeland wordt de inlaag bij Kats momenteel opnieuw ingericht. Het doel is het vergroten van de binnendijkse natuurwaarden en de biodiversiteit langs de Oosterscheldekust van Noord-Beveland.

lees meer

Logistiek maat-maai-werk van een eiland in het Grevelingenmeer

8 augustus 2024 Boswachter Melanie van Zweeden in Aan Zee

Hoe maai je een beschermd vogeleiland? Omringd met ondiep water is het eiland Markenje een logistieke uitdaging. De boswachters beheer van team Grevelingen hebben weer volle agenda’s met het 6.000 hectare tellende gebied waaronder zes eilanden. Ieder seizoen wordt opnieuw gekeken wat gemaaid en gesnoeid kan worden.

lees meer

Van Boom tot Bos-wandeling groot succes

2 juli 2024 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

125 Jarig-Staatsbosbeheer heeft dit jaar uitgeroepen tot het Jaar van Bos. En dat vieren we met een van Boom tot Bos-wandeling op 29 plaatsen in Nederland. Zo ook in de Boswachterij Westerschouwen. Het is een groot succes!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog